Normal_les_klas_leerlingen_juffrouw_docent

Ouders zijn van mening dat het onderwijs moet moderniseren, dit blijkt uit onderzoek. Drie kwart van de ouders zou graag meer nieuwe technologieën in het klaslokaal willen zien. Bijna een derde stelt dat hun kind(eren) te weinig beschikking hebben over digitale middelen op school. Dit meldt de Telegraaf. 

Van de ondervraagde ouders vindt 42 procent dat de onvoldoende innovatieve technologieën in het onderwijs aan de school zelf ligt. 39 procent is van mening dat dit bij de overheid vandaan moet komen. Ruim 80 procent van de ondervraagden is van mening dat onderwijs niet gebonden is aan een fysiek boek of klaslokaal. Het onderzoek is gedaan onder ruim 1100 ouders in opdracht van Squla, een online oefenprogramma waarmee kinderen spelenderwijs oefenen met lesstof. Dit programma wordt door 20.000 docenten op basisscholen gratis ingezet.

Vandaag gaat de Leuk Leren Week van start in het basisonderwijs. Hierbij strijden zo'n 5000 klassen tegen elkaar door verschillen quizzen online tegen elkaar te spelen. Hier komen vakken uit het lesprogramma aan bod, zoals rekenen, taal, aardrijkskunde of geschiedenis. Aan het einde van de week worden de slimste klassen van Nederland bekend gemaakt.

André Haardt, oprichter Squla, wilde kinderen ook na school een leuke manier geven om dingen te leren. Een peiling zou hebben uitgewezen dat kinderen die veel gegamed hadden gemiddeld twintig tot dertig procent hoger schoorden. Inmiddels hebben 85.000 kinderen een abonnement op Squla. “Daar leven we van en daarom kunnen we de online quizzen, games en video's gratis aanbieden aan scholen. Docenten zijn enorm enthousiast en het onderzoek laat zien dat ouders in ons land best vooruitstrevend zijn als het gaat om onderwijs”, aldus Haardt. 

© Nationale Onderwijsgids