Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

Topbestuurders van veertien banken geven woensdag 11 maart een financiële gastles op basisschool De Meander in De Utrechtse gemeente Vleuten-De Meern. Daarmee verzorgen ze tien van de 4500 gastlessen die bankmedewerkers landelijk geven tijdens de Week van het geld.

Om een gastles over financiële educatie leuk en laagdrempelig te houden hebben de banken het spel Cash Quiz ontwikkeld in samenwerking met uitgeverij Zwijsen. Het spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school zodat het later nogmaals gespeeld kan worden door de kinderen. Met de gastlessen, het spel en de speciaal ontwikkelde app 'Versla je ouders!' bereiken banken ongeveer 150.000 kinderen. 

Het doel van het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld, zoals sparen, zakgeld en lenen, worden kinderen financieel bewuster gemaakt.

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd van 9 tot en met 13 maart. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken waarin meer dan 40 organisaties samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is een van de onderdelen van de Week van het geld.

© Nationale Onderwijsgids