Normal_basisschool_kinderen_hoogeveen

Steeds meer basisscholen in Drenthe stappen over op het zogenoemde continurooster. Bij dit rooster gaan kinderen vijf dagen per week naar school met een gelijk aantal uren per dag. Daarmee vervalt de vrije woensdagmiddag en lunchen de kinderen ook op school. Dit meldt RTV Drenthe.

Volgens de directeur van het openbaar basisonderwijs in Midden-Drenthe, Jos van Kimmenaede, zijn er verschillende voordelen bij een continurooster. Hij ziet als grootste voordeel de rust en regelmaat voor kinderen. “Elke dag zijn de kinderen op hetzelfde tijdstip vrij, dat is goed voor het ritme. Voor docenten is het een voordeel dat ze een langer aaneengesloten deel van de dag hebben om om samen met de kinderen met het schoolwerk bezig te zijn”, zegt de directeur. Ook is met het systeem tijdwinst te behalen. Volgens de nieuwe onderwijs-cao mogen leraren geen 43 maar 40 uur werken, mede dankzij het systeem is deze tijdwinst haalbaar.

De directeur geeft aan dat het nieuwe rooster voor een aantal kinderen wel even wennen is, vooral voor de kleinere kinderen die ineens langer naar school moeten. Op scholen waar het rooster al gebruikt wordt blijkt dat de kinderen het goed aan kunnen. Van Kimmenaede verwacht dat binnen een paar jaar bijna alle scholen in Drenthe het continurooster hebben. 

© Nationale Onderwijsgids