Logo_kindertube

Via de online kinderfilmpjes website en app KinderTube kunnen kinderen veilig educatieve kinderfilmpjes kijken. KinderTube werd na lancering in Nederland razend populair bij peuters, kleuters en ouders. Elke dag worden er meer dan 500.000 kinderfilmpjes bekeken. 800.000 kinderen bezoeken elke maand het medium. Elk kinderfilmpje dat op KinderTube staat, is gecontroleerd op kindvriendelijkheid. Dit meldt KinderTube.

KinderTube is gemaakt door een vader en moeder van twee kleuters. Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt. Vaak worden er ongewenste film-suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen.
 
KinderTube is een educatief medium gericht op peuters en kleuters. Op de website en de app staan honderden leerzame filmpjes. Peuters en kleuters leren bijvoorbeeld vormen, letters, kleuren en nummers te herkennen via de filmpjes. Ook leren kinderen via de filmpjes samen te spelen, zindelijk te worden, en seizoenen te begrijpen. Door de makkelijke layout en ontwerp kunnen peuters en kleuters makkelijk zelf een kinderfilmpje kijken. Hierdoor leren kinderen om te gaan met een computer en tablet. 
 
© Nationale Onderwijsgids