Normal_boeken_bieb_bibliotheek_boek

De CDA-fractie in Raalte maakt zich zorgen over de voortgang van het project Bibliotheek op school. Ze hebben geluiden opgevangen dat er scholen zijn die bedenkingen hebben, bijvoorbeeld vanwege de extra kosten. De fractie wil meer duidelijkheid hierover van het college van burgemeesters en wethouders. Dit meldt de Stentor.

Het project Bibliotheek op school is ontstaan als gevolg van bezuiniging door de gemeente op de subsidie aan de Bibliotheek Raalte. Hierdoor werd de bibliotheek gedwongen om te reorganiseren, maar wilde nog steeds het lezen in het basisonderwijs stimuleren. Zo werd het schoolproject bedacht, waarbij elke school een eigen bibliotheek zou realiseren.
 
Het CDA wil weten hoe ver het staat met het invoeren van het project op scholen en ook of alle scholen wel bereid zijn om mee te doen. Sommige scholen zijn wel meedoen, maar niet de mogelijkheid bieden aan de leerlingen om een boek mee naar huis te nemen. Daarom wil het CDA van het college weten of dat niet ingaat tegen het uitgangspunt dat het project lezen van boeken moet bevorderen.
 
© Nationale Onderwijsgids