Logo_logo__1_

Basisschool De Steenuil in Deventer heeft aangifte gedaan wegens smaad tegen een moeder van een oud-leerlinge. De moeder zou op Facebook hebben bericht dat haar dochter door een andere leerling van de school onzedelijk is betast. Gisteren heeft de school een brief gestuurd naar alle ouders omdat de berichten voor grote onrust zorgden. De politie laat in een reactie weten dat de school in november inderdaad aangifte heeft gedaan van een mogelijk zedendelict. Dit meldt de Stentor.

Het incident zou zich enige tijd geleden hebben voorgedaan bij de leerlinge. Het meisje vertelde haar moeder dat twee jongens haar hadden betast. De politie kon toen echter geen bewijs vinden van ontucht. Het meisje volgt inmiddels geen onderwijs meer aan De Steenuil. De moeder heeft afgelopen weekend het verhaal van haar dochter op Facebook gezet. In een van de berichten meldt de moeder dat “afgelopen december een groot meisje met bruin haar” met haar hand in de broek van haar dochter had gezeten.

De school heeft aangifte gedaan van smaad tegen de moeder. Het bestuur acht de berichten schadelijk voor de leerlingen van de school. “Ik had hier net al een huilende moeder; haar dochter moest huilen omdat ze erop aangesproken wordt, omdat ze ook bruin haar heeft. Terwijl ze er niets mee te maken heeft”, aldus bestuursvoorzitter Louis van Stiphout van onderwijsstichting Quo Vadis waaronder De Steenuil valt.

Basisschool De Steenuil zit samen met basisscholen De KEIzer en De Flint en een kinderopvang in een verzamelgebouw. Ook deze andere twee scholen en de kinderopvangorganisatie hebben alle ouders een brief gestuurd naar aanleiding van alle onrust.

© Nationale Onderwijsgids