Logo_logo_m3v
Het nieuw te realiseren Integraal Kindcentrum (IKC) van Ulft Noord wordt kwalitatief hoogwaardig en volledig energie neutraal. Sinds 1 januari dit jaar zijn schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen. Het nieuwe IKC van Ulft is zo gemaakt dat het binnen alle budgetten blijft die het schoolbestuur krijgt voor onderhoud. Dit meldt M3V Adviespartners.
 
Stichting Essentius heeft in samenwerking met M3V adviespartners een expertmeeting georganiseerd in november over de wijze van aanbesteden van het nieuw te realiseren IKC in Ulft Noord. De wijze van aanbesteden zoals die plaatsvond rond het IKC is uniek, omdat het volledig inspeelt op de decentralisatie van onderhoud en aanpassing van schoolgebouwen. De decentralisatie houdt in dat schoolbesturen sinds 1 januari 2015 zelf verantwoordelijk worden voor hun schoolgebouwen. 
 
Het nieuwe IKC valt volledig binnen alle budgetten, dus het normbudget investering gemeente en de rijksvergoedingen exploitatie schoolbestuur, die beschikbaar worden gesteld aan schoolbesturen voor het onderhoud van hun gebouwen. Het IKC is kwalitatief hoogwaardig en volledig energie neutraal. Dit houdt in, zo stelt M3V Adviespartners, dat het schoolbestuur zich de komende 25 jaar geen zorgen hoeft te maken over de inkoop van energie en het regelen van onderhoud van de school. Het schoolbestuur heeft, dankzij de unieke aanbesteding, de zekerheid dat al de voor onderwijs bestemde middelen ook naar onderwijs gaan en niet naar huisvesting.
 
© Nationale Onderwijsgids