Logo_images

Het ontwerp voor de nieuwe brede school in Eersel is op maandag goedgekeurd door de directeuren van de Sint Jacobusschool, de Sint Willibrordusschool en kinderopvang Nummereen. In het ontwerp, dat het resultaat is van maanden intensief overleg, staat onder meer hoe de ruimtes verdeeld worden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Scholenkoepel Kempenkind, het bestuur van kinderopvang Nummereen en wethouders Ria van der Hamsvoord buigen zich vandaag over het voorstel. Als zij hun goedkeuring ook geven, kunnen de details van het bouwplan ingevuld gaan worden. 
 
Het schoolgebouw wordt groter dan gepland. Volgens wethouders Van der Hamsvoord passen de plannen binnen het beschikbaar gestelde budget van ongeveer 3,6 miljoen euro. De komende twee weken zal een architect alles narekenen. Het is de bedoeling dat de nieuwe brede school voor de zomer van 2016 klaar is. Omstreeks carnaval worden ouders, in klankbordgroepen, betrokken bij de invulling van de brede school. Zij kunnen echter niets meer veranderen aan de omvang. 
 
© Nationale Onderwijsgids