Normal_gym_sport_zaal

In februari gaat bij Onderwijs Academy de cursus 'Bewegingsonderwijs aan kinderen in de onderbouw van de basisschool' van start. De avondcursus staat stil bij het belang van bewegen voor kinderen en welke rol docenten daarin kunnen spelen. De cursus is bedoeld voor leraren en gymleraren in het basisonderwijs, onderwijsassistenten en studenten van de pabo of sportopleidingen (zoals ALO, CIOS of Sport en Bewegen).  

De cursus zal starten met een theoretische achtergrond. Daarbij wordt ingegaan op de invloed van beweging bij kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden  zoals motoriek en cognitie. Ook de praktische kant zal uitgebreid aan het bod komen met onderwerpen als het creëren van beweegpleinen, het betrekken van oudere leerlingen bij de gymles ('tutorgym') en het belang van een planmatige aanpak.

Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van het boek en de methode Gymmen in de 'grote' gymzaal, welke bij de cursus is inbegrepen. De methode in dit boek is inzetbaar als jaarplan, inspiratiebron en naslagwerk.

De cursus vindt plaats op 11 februari en 18 februari van 19.00 tot 21.30 uur in Amsterdam. Deelname kost 399,- euro per persoon en deelnemers ontvangen een certificaat van LogavakOpleidingsgroep. Inschrijven voor de cursus kan op de website van Onderwijs Academy, daar is ook meer informatie te vinden over de cursus.

© Nationale Onderwijsgids