Logo_werkmap_cps_begrijpend_luisteren

CPS Uitgeverij introduceert de nieuwe werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat - De praktijk van begrijpend luisteren met het jonge kind. De werkmap bevat een format waarmee leerkrachten en pedagogisch medewerkers op peutercentra het begrijpend luisteren bij kinderen kunnen stimuleren. 

Het format helpt hen stap voor stap activiteiten, gebaseerd op kinderboeken, voorbereiden en uitvoeren. De map bevat bovendien 38 kant-en-klare zo-kan-het activiteiten, die pedagogisch medewerkers en leerkrachten meteen kunnen inzetten in hun groep.
 
Begrijpend luisteren is de eerste stap naar het begrijpend lezen
Voorlezen is leuk! Kinderen genieten van het luisteren naar teksten en ondertussen doen ze ook meer kennis op van de wereld, vergroten ze hun woordenschat en verbeteren ze hun taalgebruik. Zo leggen ze alvast een goede en belangrijke basis voor later, als ze zelf teksten leren lezen. De ontwikkeling van het leesbegrip start dus met het begrijpend luisteren.
 
Cruciaal is dat de kinderen uitgedaagd worden om na te denken over de inhoud van de teksten. In het theoretische deel van de werkmap staat beschreven welke aanpak werkt en worden aanwijzingen en tips voor de praktijk gegeven.
 
Direct aan de slag
De 38 ‘zo-kan-het’ activiteiten zijn gebaseerd op 25 kinderboeken (prentenboeken, informatieve boeken, gedichten en verhalen) die soms op basis van twee of zelfs drie verschillende leerdoelen uitgewerkt zijn. Gebruikte boeken zijn onder meer: Pluk van de Petteflet, Max en de Maximonsters, Jij bent de liefste en Boer Boris gaat naar zee, het prentenboek van 2015!
 
De 29 praktische werkvormen en 11 werkbladen in de map vormen bruikbaar en praktisch materiaal voor elke activiteit begrijpend luisteren.
 
Voor wie 
De Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat is bestemd voor pedagogisch medewerkers van peutercentra en leerkrachten van groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs. 

De werkmap kost €97,50 en is hier te bestellen.