Normal_school_groep_kinderen

In maart 2015 opent in Zelhem en Hengelo een nieuwe internationale school. De International Advent School is een christelijke school voor zowel buitenlandse als Nederlandse kinderen van 5 tot 18 jaar. De Advent School wordt de tweede internationale christelijke school voor primair en voortgezet onderwijs in Nederland. Dit meldt de Gelderlander.

De internationale school staat onder toezicht van de Britse organisatie International Certificate of Christian Education en hanteert dan ook een ander onderwijssysteem dan gebruikelijk is in ons land. “Vanwege het internationale karakter spreken wij niet over bijvoorbeeld mavo of havo, maar bieden we opleidingen aan die op hetzelfde neerkomen en waarmee de leerlingen een vervolgopleiding kunnen doen”, aldus initiatiefneemster Naomi de Groot.

De Advent School zal onderwijs gaan geven op twee locaties. 's Ochtends krijgen de leerlingen theorielessen in de voormalige Schildersoordschool in Zelhem. Na de gezamenlijke lunch volgen de kinderen drie uur praktijkles op landgoed Het Kervel in Hengelo, waar Naomi de Groot en haar familie wonen. De voertaal van de lessen is in het Engels. Inmiddels heeft de school tien aanmeldingen.

© Nationale Onderwijsgids