Landelijk Steunpunt Brede Scholen

Ook dit schooljaar organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen een netwerk over het aanbod aan jonge kinderen. Om de ontwikkeling van jonge kinderen goed te begeleiden, zijn onder andere de Harmonisatiewet, de IKC ontwikkeling, het Pedagogisch PACT en het vormgeven van een doorgaande lijn van voorschoolse voorziening naar de basisschool van groot belang. Maar hoe gaat dat in de praktijk?

 
Voor professionals in brede schoolverband op een school of kinderopvang organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen daarom een netwerk 'doorgaande lijn voor het jonge kind'. In een groep van 15 tot 25 deelnemers wordt per brede school/IKC (integraal kindcentrum) een plan van aanpak voor de doorgaande lijn gemaakt. Hierin wordt een gezamenlijke visie ontwikkeld en heldere doelen en concrete uitvoeringspraktijken opgesteld. 
 
Het Landelijk Steunpunt biedt instrumenten en haar landelijke ervaring, maar verwacht een actieve bijdrage van de deelnemers. Aanmelden voor de drie bijeenkomsten is gratis, maar moet in duo's: Het is de bedoeling dat een onderwijsmedewerker van de brede school samen met een collega van de kinderopvang komt en andersom. Aanmelden kan via een e-mail aan margotderuiter@bredeschool.nl o.v.v. voorkeursregio, naam, functie, organisatie en e-mailadres, naam partner, functie, organisatie en e-mailadres. 

© Nationale Onderwijsgids