Normal_onderwijs_schoolbord_

Gemeenteraadspartij Leefbaar Rotterdam wil dat er een zwarte lijst komt waarop schoolleiders komen te staan die slecht presteren. Daarvoor is nieuwe wetgeving nodig. De partij doet dit voorstel naar aanleiding van de beoordeling van basisschool De Verbinding als zeer zwak. De directeur van de school was eerder al bestuurder van een school die na drie slechte beoordelingen de deuren moest sluiten. Dit meldt RTV Rijnmond.

Directeur Jarmohamed was voor zijn aanstelling bij De Verbinding schooldirecteur van de islamitische basisschool De Dialoog. Deze school moest in 2010 sluiten na herhaaldelijke zeer slechte beoordelingen van de onderwijsinspectie. Toen Jarmohamed in 2012 werd aangenomen als schoolleider van De Verbinding stelde Leefbaar Rotterdam daar vragen over. De directeur beweerde toen niets met de slechte prestaties van De Dialoog te maken te hebben gehad.

Maar nu wordt ook de huidige school onder zijn leiding als zeer zwak bestempeld door de inspectie. In het rapport staat dat er onder meer te weinig aandacht is voor de taalachterstand van de kinderen en ook wordt de lesstof onvoldoende uitgelegd. De Verbinding , met zo'n zestig leerlingen, bungelt daarmee onderaan de lijst van Rotterdamse basisscholen.

Leefbaar Rotterdam wil dat de directeur een beroepsverbod wordt opgelegd. De partij pleit daarnaast voor een zwarte lijst. Om zo ook in de toekomst te kunnen voorkomen dat schoolleiders en bestuurders die slecht blijken te presteren op een andere school opnieuw schade aanrichten.

© Nationale Onderwijsgids