Logo_download__2_
Er is dit jaar ruim 9 miljoen euro opgehaald tijdens de kinderpostzegelactie. Dit is 2,5 miljoen euro minder dan het bedrag dat in 2013 opgehaald werd. Desondanks is de Stichting Kinderpostzegels tevreden met het eindbedrag. Het geld wordt geïnvesteerd in een onderwijsproject in Nederland en Senegal. Dit meldt de NOS.
 
Volgens de Stichting Kinderpostzegels zijn er meerdere redenen waarom de opbrengst van de actie dit jaar lager uitvalt. Ten eerste zouden er dit jaar 10 procent minder basisschoolleerlingen mee hebben gedaan aan de actie. Daarnaast regende het ook op de dag dat de zegels werden verspreid. 
 
Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool gaan ieder jaar langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen om zo geld voor een goed doel op te halen. Er deden dit jaar bijna 200.000 leerlingen mee van zo'n 4700 scholen. De bestelde postzegels worden vanaf morgen afgeleverd. De postzegels staan dit jaar bedrukt met afbeeldingen van kinderen die op kunstwerken uit het Rijksmuseum afgebeeld staan. Het thema was 'Laat kinderen leren'. De opbrengst is bedoeld voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. 
 
© Nationale Onderwijsgids