Logo_technics4u

Vrijdag 31 oktober organiseert het Techniek Pact Assen (TPA) de techniekdag Technics4Uvoor leerlingen uit groep 7 van de basisschool. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer de middelbare scholen CS Vincent van Gogh en het dr. Nassau college. Ook het bedrijfsleven uit de regio levert een bijdrage.

Het doel van de dag is om de basisschoolleerlingen kennis te laten maken met beroepen in de techniek. De leerlingen brengen vervolgens op zaterdag 1 november een bezoek aan een viertal deelnemende bedrijven: Kumoweld, Burgerhouts, WB- Techniek en Peugeot Nefkens tijdens de Open bedrijven dag Drenthe. De leerlingen ontvangen waardebonnen welke ze in kunnen leveren. Als ze bij alle deelnemende bedrijven de bon inleveren kunnen ze een tablet winnen welke beschikbaar is gesteld door Ries ICT.

Locatie Salland van CS Vincent van Gogh is dit jaar aangewezen om Technics4U te organiseren. Op Salland worden vrijdag ruim 400 basisschoolleerlingen verwacht. De afdeling Technologie & Commercie van vmbo Salland draagt, in samenwerking met een extern bedrijf,  zorg voor de begeleiding van de techniekdag. De leerlingen maken een werkstukje en krijgen een presentatie over het belang van techniek.

© Nationale Onderwijsgids