Nationale Onderwijstentoonstelling 2015 (foto: VNU Exhibitions Europe)

Netwerkorganisaties de Lerarenkamer en Leraren met Lef zullen aanwezig zijn op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2015, de grootste vakbeurs voor primair en voortgezet onderwijs en mbo. Tijdens de NOT van 27 tot en met 31 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht vinden speciale inspiratiesessies voor startende leraren plaats en vertellen Jan Verweij van de LerarenKamer en Renée van Eijk van Leraren met Lef wat hun organisaties doen om startende leraren van en met elkaar te laten leren.

Vergrijzing van de beroepsgroep leraren zorgt ervoor dat het aantal vacatures dat ontstaat groter is dan de nieuwe generatie kan invullen. En dat ondanks het feit dat er minder kinderen in de schoolgaande leeftijd zijn. Het is dus van het grootste belang dat degenen die voor het onderwijs gekozen hebben, daar ook voor behouden blijven, vinden de organisaties.

“Wat is er mooier dan leren van en met elkaar? Daarmee brengen we onszelf als beroepsgroep verder en kunnen we vooral ook startende leraren een hart onder de riem steken”, vindt Leraar van het Jaar 2012 en lid van de LerarenKamer Jan Verweij. Zowel de LerarenKamer als het netwerk Leraren met Lef bieden startende leraren inspiratiesessies, begeleidingsprogramma’s en handvatten. Het aanbod zullen de organisaties presenteren op de NOT.

De Nationale Onderwijstentoonstelling is te bezoeken van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. De toegang is gratis. Onderwijsprofessionals krijgen een stevig programma voorgeschoteld om zich te laten informeren over actuele ontwikkelingen en interessante innovaties op onderwijsgebied. Meer informatie over de beurs, nieuws, activiteiten, deelnemers en whitepapers is te vinden via www.not-online.nl. Een overzicht van de presentatiesessies van Leraren met Lef en de Lerarenkamer op NOT 2015 volgt binnenkort.

© Nationale Onderwijsgids