Logo_techniektalent_fototestdag

Beeld bepaalt grotendeels hoe een boodschap overkomt. Weet u van welke techniekfoto’s jongeren  warm worden? TechniekTalent.nu onderzocht het. Daarvoor hebben zij tien techniekfoto’s uit de TechniekBeeldbank verwerkt in een online fototest, waarmee u uw mening over een foto kunt vergelijken met die van jongeren. In twee minuten ontdekt u hoe jongeren naar techniekbeelden kijken. En bij elke foto kunt u bekijken wat de verschillende doelgroepen daarover hebben gezegd én krijgt u een tip om jongeren beter te bereiken met fotografie.

Beeldvorming
De test is gemaakt om iedereen die zich bezighoudt met beeldvorming zelf te laten ontdekken wat wel en wat niet aanspreekt. Doe de test en nodig meteen uw collega’s uit om hetzelfde te doen. Zo ontdek je samen of uw organisatie de juiste koers vaart met beeldvorming. Oop basis van de juiste argumenten: die van de doelgroep.

Laat u inspireren door de doelgroep
Bekijk ook het videoverslag  van het onderzoek, waarin u ziet wat jongeren zeggen over klassieke fotografie en foto’s uit de TechniekBeeldbank. Het idee achter dit onderzoek: iedereen heeft wel een mening over fotografie. Maar wil je weten welke fotografie aanspreekt, dan moet je dat toch echt vragen aan degenen voor wie de beelden bedoeld zijn: de doelgroep. Daarom heeft TechniekTalent.nu verschillende  doelgroepen  gevraagd wat zij van de fotografie vinden. Laat u inspireren door de doelgroep zelf!

Bekijk hier de video.

© Nationale Onderwijsgids