Normal_prinses_laurentien

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. De organisatoren willen op deze dag een voorleesactie in heel Nederland houden. Voorlezers, (basis)scholen of kinderboerderijen kunnen zich tot en met 26 september aanmelden. Dit meldt Dag van de Duurzaamheid.nl. 

Het thema van de dag van de duurzaamheid is dit jaar 'de waarde van natuur'.  Voorlezers, scholen en kinderboerderijen worden van harte uitgenodigd om over dit thema, of anders over duurzaamheid, voor te lezen en om met leerlingen hierover in gesprek te gaan. De nadruk van de dag ligt op de positieve kant van duurzaamheid; het samen mooier maken van de wereld. 
 
Voor de voorleesactie is gekozen voor een verhaal uit het boek Mr Finney en het raadsel in de bomen. Laurentien van Oranje heeft dit boek geschreven. Mr Finney en zijn vrienden ontdekken tijdens het verhaal hoe ze beter met elkaar en met de aarde om kunnen gaan door te delen. Scholen, kinderboerderijen en voorlezers die zich voor morgen (tot en met 26 september) aangemeld hebben krijgen begin oktober het boek. Op de website komt een handleiding met tips voor het voorlezen en gesprek.
 
 
© Nationale Onderwijsgids