Logo_kinderpostzegels

Besturen van basisscholen vinden het onveilig om hun leerlingen met kinderpostzegels op pad te sturen. Jaarlijks gaan leerlingen van groep 7 en 8 van ruim 5000 basisscholen langs de deuren om de speciale kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters aan de man te brengen. Dit jaar doen er zo'n driehonderd scholen minder aan de actie mee. Dit meldt RTV Rijnmond.

Zo vinden veel scholen in Rotterdam het niet veilig voor hun leerlingen om in bepaalde gebieden van de stad te komen. Andere scholen zijn principieel tegen verkoop door kinderen.

Hoewel minder scholen zich hebben aangemeld bij Stichting Kinderpostzegels gaan er in totaal meer kinderen de straat op. Dit jaar doen ruim 211.000 mee aan de actie. Vorig jaar waren dat er bijna 200.000, zij haalden toen 11,6 miljoen euro op.

De kinderpostzegels worden dit jaar uitgebracht door Stichting Kinderpostzegels en PostNL samen met het Rijksmuseum. Op de zegels staan kinderen afgebeeld dit bekend zijn van kunstwerken uit het museum. Het thema van dit jaar is 'Laat kinderen leren'.

© Nationale Onderwijsgids