Normal_krant345
De Donorkrant is vernieuwd. Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen de krant bestellen als zij een werkstuk of spreekbeurt over donatie en transplantatie willen doen. In de eerste helft van 2014 bestelden al bijna 5500 kinderen de Donorkrant. Dit meldt de Onderwijs Nieuws Dienst. 
 
De krant is vernieuwd zodat er nog meer prikkelende informatie in staat. Leerlingen kunnen nu in de Donorkrant ontdekken hoe donatie en transplantatie precies werken. Ook kunnen zij in de krant lezen wat hun leeftijdgenoten van transplantatie en donatie vinden. De krant is gemaakt met het doel om kinderen te helpen die een spreekbeurt of werkstuk over de betreffende onderwerpen maken. De Donorkrant is onderdeel van de lesmodule DonorDenkers.nl voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. 
 
Wanneer de lesmodule DonorDenkers gebruikt wordt in de klas, dan vervangt deze de lesstof uit de biologiemethode over organen en weefsels. Er horen digitale opdrachten bij de lesmethode. Daarnaast is het een digibordmodule en kan de leraar dus aandacht besteden aan actuele onderwerpen in de lessen. In Nederland is het van 12 tot en met 19 oktober de Donorweek. 
 
© Nationale Onderwijsgids