Normal_stoelen_op_tafel_school_sluit_dicht_stopt

De gemeente Zevenaar heeft samen met de lokale schoolbesturen een nieuw huisvestingsplan voor het primair onderwijs opgesteld. Met dit plan speelt de gemeente in op het teruglopende aantal leerlingen in Zevenaar. In de komende jaren wil de gemeente het aantal schoollocaties terugbrengen van tien naar zeven. Daarmee moet het basisonderwijs in de gemeente bestendig zijn voor de toekomst.

De gemeente is tot het nieuwe plan gekomen in overleg met de schoolbesturen van Stichting Primair Onderwijs De Liemers en Proles. Het plan wordt gefaseerd uitgevoerd in de periode 2015-2017. De maatregelen in het huisvestingsplan  moeten ervoor zorgen dat kwaliteit, diversiteit en bereikbaarheid van het onderwijs gegarandeerd blijven. Alleen voor de Martinusschool, De Bem en Sterrenschool Zevenaar verandert er niets. Andere scholen zoals Lindehage en Het Kofschip zullen een verbouwing ondergaan. Vestigingen van De Fonkelsteen en De Carroussel zullen verhuizen naar andere locaties en voor De Tamboerijn en De Wissel staat nieuwbouw op de planning.

De gemeenteraad behandelt het huisvestingsplan in de openbare vergadering van 29 oktober. Ouders van de leerlingen worden uitgenodigd voor een informatieavond op de scholen. In 2013 telde Zevenaar 2.100 basisschoolleerlingen tegen 3.000 leerlingen in 2003. De prognoses tot 2023 wijzen op een verdere krimp van 23 procent. De gemeente Zevenaar en de schoolbesturen kiezen ervoor om samen de regie te houden op de krimp en nu maatregelen te nemen om goed onderwijs te kunnen blijven garanderen.

© Nationale Onderwijsgids
.