Normal_cito_toets_eindtoets_basischool

De Inspectie voor het Onderwijs doet geen onderzoek naar mogelijke fraude met Cito-toetsen op basisschool De Rythmeen in het Overijsselse Bathmen. Eerder deze zomer kreeg de onderwijsinspectie een tip van een ouder dat er op de school gesjoemeld werd met de toetsen. Volgens de inspectie zijn er echter geen aanwijzingen voor fraude op de school. Dit meldt RTV Oost.

De ouder beweerde dat leerlingen van groep 8 van tevoren de eindtoets mochten inzien opdat zij een betere score zouden halen. Het schoolbestuur ontkende de beschuldiging van de ouder. Directeur Jan Rensink liet weten dat er naar aanleiding van de beweringen een gesprek is geweest met de verantwoordelijke leerkracht. “We hebben het gecheckt, maar er is niets van waar”, aldus Rensink.

De inspectie heeft vervolgens verschillende malen gesprekken gehad met het bestuur van de school. Ook heeft de inspectie eerdere resultaten van de leerlingen bekeken. “Die resultaten lagen in lijn met de score die ze voor hun Cito-toets hebben behaald”, zegt woordvoerder Jan-Willem Swane van de inspectie. “Voor ons is er dus geen reden om onderzoek te doen”.

© Nationale Onderwijsgids