Logo_primair_onderwijsraad_po-raad_logo

Sectororganisatie van het basisonderwijs de PO Raad organiseert op 9 en 10 oktober een conferentie voor onderwijsprofessionals over passend onderwijs. Centraal staan de thema's 'naoberschap' en ' meesterschap'. Met de conferentie wil de PO Raad samen met docenten, onderwijsondersteuners en schoolbestuurders de volgende stap in de ontwikkeling van het passend onderwijs zetten. Dit meldt de PO Raad.

Sinds 1 augustus is het nieuwe stelsel in het Nederlandse onderwijs van kracht. Nu is het tijd voor de volgende stap om het passend onderwijs tot een succes te maken. Tijdens de tweedaagse conferentie in oktober wordt daarom stilgestaan bij belangrijke onderwerpen zoals leiderschap, professionele ruimte en de samenwerking met ouders en professionals. Ook het belang om als samenwerkingsverband het heft in eigen hand te houden krijgt de aandacht.

Meer informatie en het volledige programma van de conferentie volgt binnenkort op de website van de PO Raad. Voor een impressie van wat de deelnemers kunnen verwachten, staat er inmiddels een verslag van de conferentie 'Modern naoberschap' van vorig jaar online, met video's en interviews met verschillende sprekers. Ook voor diegenen die bij de conferentie in 2013 aanwezig waren zijn de interviews interessant.

© Nationale Onderwijsgids