Normal_child-5348_640

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Enschede hebben dit jaar niet op dezelfde data meivakantie als leerlingen op de basisscholen. Scholen kunnen er voor kiezen om niet één maar twee weken meivakantie te geven en precies hierover kunnen de scholen van Enschede het niet eens worden. Dit meldt Tubantia. 

Het is landelijk vastgelegd dat de meivakantie van 4 tot en met 8 mei is. Alle scholen hebben deze week vrijaf en veel mensen nemen dan vrij om er op uit te trekken. Scholen kunnen er echter voor kiezen om de meivakantie uit te breiden naar veertien dagen. 
 
In Enschede heeft het voortgezet onderwijs ervoor gekozen de meivakantie vanaf 27 april te houden; hij begint dus een week eerder, op Koningsdag (27 april). De besturen van de middelbare scholen willen de meivakantie niet verlengen met een week, in plaats van vervroegd beginnen. Reden voor deze keuze is dat het centraal examen half mei begint en het niet wenselijk is om de examenleerlingen voor hun examen twee weken vrij te geven. De basisscholen kiezen er echter wel voor om de meivakantie te verlengen. Leerlingen en leerkrachten van deze scholen hebben van 4 tot en met 15 mei vakantie. Pogingen van de gemeente om de scholen op één lijn te krijgen, zijn mislukt. 
 
© Nationale Onderwijsgids