Normal_ipad_1

Het aantal Steve Jobsscholen in Nederland is verdrievoudigd. Dit schooljaar beginnen 22 basisscholen als 'Steve Jobsschool'. Vorig jaar waren dit er nog maar 7. Op een Steve Jobsschool volgen de leerlingen onderwijs op een iPad. Dit meldt de Telegraaf na berichten in Trouw. 

Het aantal basisscholen dat dit jaar als Steve Jobsschool in de boeken staat is dus verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Dit aantal, zo stelt  Marianne van der Noordt van de Stichting Steve Jobsschool Arnhem, had nog hoger kunnen zijn. Ook scholen in Arnhem en Ede hadden dit jaar graag als Steve Jobsschool aan de slag willen gaan, “Maar we kregen de vergunningen helaas niet rond,” aldus Van Der Noordt. 
 
Momenteel volgen dus rond de 3500 kinderen hun basisonderwijs op een Steve Jobsschool. De leerlingen gaan naar ateliers en workshops in plaats van naar normale klassen. Daarbij komen de kinderen in groepen terecht met andere kinderen die misschien niet even oud zijn; de kinderen echter wel hetzelfde niveau. Daarnaast kan in deze onderwijsvorm veel lesstof thuis worden 'ingeoefend' op de iPad. 
 
© Nationale Onderwijsgids