Normal_ipad1

Vaker werken met de tablet in de klas, een grote meerderheid van de basisschoolkinderen is daar voorstander van. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het NOS Jeugdjournaal. Zo'n twintig procent van de scholen in Nederland maakt nu gebruik van tablets tijdens de lessen. Dit meldt NOS.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna alle kinderen thuis over minstens één apparaat beschikken, dan wel een tablet (84 procent) of een smartphone (zestig procent). Ze spelen niet alleen spelletjes, maar lezen ook nieuws of sturen en ontvangen berichten. Van alle ondervraagde kinderen vindt 78 procent dat het gebruik van tablets op school ook veel vaker zou moeten.

Op de scholen die al tablets gebruiken in de klas, is de iPad het populairst (54 procent), gevolgd door apparaten die werken met Android (39 procent). Veel scholen hebben er wel voor gezorgd dat de tablets alleen voor onderwijs gebruikt kunnen worden; op bijna twee derde van de scholen kan alleen de docent nieuwe apps op de tablet zetten. Stiekem een spelletje downloaden en spelen is er dus niet bij.

© Nationale Onderwijsgids