Normal_basisschool_kinderen

Lange tijd was het onzeker of de nieuwe islamitische school Elif in Heemskerk in het nieuwe schooljaar zou kunnen beginnen. De school zou gevestigd worden in noodlokalen van basisschool De Zilvermeeuw maar die plannen stuitten op veel protest. Nu is dan toch een nieuwe locatie gevonden voor het schooltje. Elif is sinds deze week gevestigd in de muziekschool van Heemskerk. Dit meldt Dichtbij.

Elif mag gebruik maken van drie lokalen in de muziekschool. Tot eind december van dit jaar, daarna zal een nieuwe locatie gevonden moeten worden.

Ouders en leerlingen van De Zilvermeeuw startten een petitie tegen de komst van de islamitische school in noodgebouwen van de basisschool. De gemeente had eerder beloofd de lokaaltjes weg te halen omdat er voor de kinderen te weinig speelruimte overbleef op het schoolplein. Het schoolbestuur weigerde zelfs de sleutels van de noodlokalen aan Elif te overhandigen. De voorzieningsrechter bepaalde eerder deze maand dat de gemeente een andere locatie voor de islamitische school moest zoeken. Voorlopig is dat gelukt.

© Nationale Onderwijsgids