Normal_jeugdjournaal_presentator

(Novum) - Robbie Kammeijer wordt een van de presentatoren van het Jeugdjournaal. Kammeijer, die sinds 2012 op de redactie van het programma werkt, is vanaf 1 september als presentator te zien. Dat heeft de NOS maandag bekendgemaakt. De pas 22-jarige journalist volgt Roos Moggré op, die aan de slag gaat bij WNL.

Kammeijer kijkt enorm uit naar zijn nieuwe baan. "Ik ben erg blij en trots dat ik een van de gezichten van het Jeugdjournaal word en ik vind het een grote eer om samen met mijn collega's kinderen het nieuws van de dag te brengen", zegt hij in een verklaring. "Op een begrijpelijke manier het nieuws aan deze eerlijke en kritische doelgroep vertellen, is prachtig werk."

Ronald Bartlema, chef van het Jeugdjournaal, laat weten dat Kammeijer de jongste presentator ooit is. "Natuurlijk heeft zijn leeftijd niet de doorslag gegeven. Hij breekt door het scherm, heeft een vrolijke en enthousiaste uitstraling en is vooral journalist, zoals uit zijn cv blijkt." Het team van presentatoren bestaat naast Kammeijer ook uit Joris Marseille, Milouska Meulens, Siham Raijoul, Nick Renooij en Tamara Seur.