Normal_img_2841

Door de positieve samenwerking met basisscholen en het voortgezet onderwijs is Kunstkot nu CJP Cultuurkaart acceptant geworden. Dit betekent dat Kunstkot nu erkend wordt als officieel Kunst en Cultuur Centrum. Scholen die de CJP cultuurkaart gebruiken, krijgen 33,3 % korting per persoon op alle workshops, lessen en op de entree in het creatief centrum. Dit meldt het Kunstkot Veendam. 

Kunsteducatie leert leerlingen om te experimenteren en kunst stimuleert het ontwikkelen van hun creatieve capaciteiten. Deze creatieve capaciteiten hebben wij nodig voor onze kenniseconomie. Om nieuwe producten te ontwerpen moet je creatief zijn. Als je leerlingen leert te vertrouwen op hun inventiviteit en hierom durven te experimenteren, dan ontwikkelen ze creatieve hersenen.
 
We veranderen in ons leven vaak van functie. Hiervoor zijn flexibele mensen nodig, mensen die zich continu blijven ontwikkelen. Door creativiteit te ontwikkelen en te stimuleren, kunnen leerlingen leren om te vertrouwen op hun inventiviteit en zij kunnen hierdoor meer flexibel in het leven staan. Deze creativiteit kunnen zij ontwikkelen door middel van vakken als muziek, tekenen, drama, enzovoorts.
 
Met de CJP Cultuurkaart maken scholieren voordelig kennis met cultuur. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen de kaart tegen een kleine vergoeding aanvragen voor al hun leerlingen. De CJP Cultuurkaart is een kortingspas, net als de algemene CJP-pas. Daarnaast is er een cultureel budget aan de CJP Cultuurkaart gekoppeld. Het ministerie van OC&W stelt hiervoor € 5,- per leerling beschikbaar. Scholen worden aangemoedigd dit bedrag zelf aan te vullen met minimaal € 10,- per leerling. Deelnemende scholen kunnen hun Cultuurkaart-tegoed uitgeven bij aangesloten cultuuraanbieders (zogenaamde Cultuurkaart-acceptanten) en betalen via een online betaalsysteem (de weborder).
 
© Nationale Onderwijsgids