Normal_le_parkour_-_saut_de_pr_cision

Deze week heeft wederom het 'Kindervakantiewerk' in Hoogeloon plaatsgevonden. Van 21 juli tot en met 26 juli werden er allerlei activiteiten georganiseerd in het thema 'onderwater wereld'. Van de ongeveer 200 basisschoolleerlingen die in het dorp wonen waren er op een dag 190 present. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

"Kindervakantiewerk is hier in Hoogeloon een begrip", zegt Marian Bolte van de organisatie. Dit jaar werden er meerdere activiteiten georganiseerd, sommige voor alle leerlingen samen, anderen speciaal voor de bovenbouw of onderbouw. Een scala aan workshops en activiteiten werden georganiseerd in Wonderland. Kinderen konden hier onder meer figuurzagen, glas verven, zout kleuren en sieraden maken. Er was daarnaast een kindertheater, een battle of the bubbles en een vossenjacht met disco achteraf. Ook werden er op donderdag dompelspelen georganiseerd. Bovenbouwleerlingen namen het op deze dag tegen elkaar op in een stormbaan, tijdens het handboogschieten en op een drijvend plastic vlot. 
 
"Een paar jaar geleden werd de animo minder", vertelt Lian Claassen van de organisatie. "Vooral in de bovenbouw liep het aantal deelnemers terug en we besloten dat het uitdagender moest." Dit jaar was bijna heel groep 8 aanwezig. "Het is een echt dorpsgebeuren", vertelt Claassen. "Van oudsher houden we het in de tweede week van de schoolvakantie. Inwoners van Hoogeloon weten wanneer het is en houden daar rekening mee."
 
© Nationale Onderwijsgids