Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Scholen kunnen hun voorlopige eindresultaten van 2014 publiceren op www.scholenopdekaart.nl, dit meldt de PO raad. RTL Nieuws publiceerde onlangs al de eindtoetsgegevens van scholen, maar deze ruwe gemiddelde eindresultaten zijn onderling niet goed vergelijkbaar. De gegevens op de schoolopdekaart worden herberekend voor meer overzicht. Dit meldt de PO raad. 

Sinds 21 juli kunnen scholen de gegevens op de website zetten. Het gaat hierbij om voorlopige cijfers, want de definitieve eindtoetsgegevens worden pas in het najaar bekend gemaakt. Scholen kunnen er zelf voor kiezen de resultaten op de website te zetten. De eindresultaten die naar buiten worden gebracht staan in context met overige gegevens. Er komt ook een toelichting bij de gegevens, zodat ze op de juist wijze kunnen worden geïnterpreteerd.
 
RTL Nieuws publiceerde eerder al de eindtoetsgegevens die zijn verkregen van de Inspectie van het Onderwijs kregen door een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Dit zijn ruwe eindresultaten. 
 
© Nationale Onderwijsgids