Normal_2530724609_d6a0fd22b1_o

Meerdere scholen en gemeenten hebben in de loop van de dag bekend gemaakt dat leerlingen en docenten omgekomen zijn bij de ramp met het Malaysia Airlines vliegtuig boven Oost-Oekraïne. Dit melden verschillende media, zoals de NOS en Regionale media. Hier zijn enkele scholen die berichten naar buiten hebben gebracht over het verlies. 

Minkema College
Er waren drie leerlingen van het Minkema College uit Woerden aan boord van de rampvlucht. Op haar facebookpagina schrijft de middelbare school:  "Ouders hebben ons bevestigd dat drie van onze leerlingen aan boord zaten van vlucht MH17. Het betreft Robert-Jan en Frederique van Zijtveld (5 en 6 vwo) en Robin Hemelrijk (4 havo). Met grote verslagenheid hebben wij dit bericht ontvangen." Twee van de leerlingen zouden mogelijk in het gezelschap zijn geweest van hun grootouders. Dit meldt de NOS.
 
Segbroekcollege
Het Haagse Segbroekcollege heeft eveneens een leerling verloren. Op haar website schrijft de school: "Tot onze ontsteltenis hebben we vernomen dat onze leerlinge, Elsemiek de Borst (5V), naar alle waarschijnlijkheid bij de vliegramp boven Oekraïens grondgebied is omgekomen." Dit meldt de NOS.
 
Radius College 
Het Radius College uit Breda, zo schrijft BN de Stem, heeft naar alle waarschijnlijkheid een leraar verloren in de ramp. Leraar Sjors Pijnenburg stond op de passagierslijst van MH17, dat bevestigd een woordvoerder van de school. Sjors Pijnenburg was docent Mobiele Werktuigen. Dit meldt BN de Stem.
 
Basisschool De Klimroos
De Roosendaalse basisschool De Klimroos weet voor 99,9 procent zeker dat leraar Bart Lambregts aan boord de rampvlucht was. Directeur Ron van Meel zegt in een reactie tegen BN de Stem: "We zijn hier helemaal van de kaart, dit komt zó totaal onverwacht, zó vanuit het niets.” Zaterdagochtend komen de leraren van de school bij elkaar, voor zover ze al niet op vakantie zijn, om hun verdriet te delen. Van Meel: “Persoonlijk kende ik Bart goed, ik deed ook met hem aan toneel. Vraag me niet hem te omschrijven. Daar ben ik nog even niet toe in staat." Dit meldt BN de Stem.
 
Basisschool Oranje Nassau 
Juf Lianne van basisschool Oranje Nassau in Dordrecht zou samen met haar echtgenoot aan boord van het toestel zijn geweest, zo meldt RTV Rijnmond.
 
Lea Dasbergschool
Een leerling van de Lea Dasbergschool in Zutphen zou samen met zijn moeder en haar vriend in het toestel hebben gezeten. Op verzoek van de vader van de 12-jarige jongen organiseert de school vrijdagavond een bijeenkomst voor scholieren, leraren en ouders. Dit meldt Omroep Gelderland. 
 
Basisschool St. Wilibrordus 
Eerder verscheen al een bericht op onze website dat een leerlinge van Basisschool St. Wilibrordus in Neerkant samen met haar vader, moeder en drie broertjes en zusjes aan boord zou zijn geweest van het vliegtuig. Dit meldden RTL Nieuws en de NOS.
 
Formeel kunnen de namen van de slachtoffers pas bevestigd worden als er een officiële identificatie plaats heeft gevonden.   
 
© Nationale Onderwijsgids