Logo_download__14_

Edux Onderwijsadvies uit Breda heeft faillissement moeten aanvragen. Tientallen medewerkers verliezen hierdoor hun baan. Door een sterke afname in het aantal opdrachten dat het onderwijsadviesbureau binnenkreeg, raakte het bedrijf in financiële problemen. Dit meldt BN DeStem.

Edux Onderwijsadvies is niet het enige adviesbureau voor onderwijs dat kampt met teruglopende opdrachten. Door bezuinigingen van uit de overheid kloppen scholen steeds minder vaak aan bij onderwijsadviesinstanties. Edux kon door het wegvallen van opdrachten het hoofd niet langer boven water houden. Het personeel werd gisteren ingelicht.

Het onderwijsadviesbureau is een onderdeel van Edux Groep. Het bedrijf bestaat ruim dertig jaar en specialiseerde zich in advies aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs en de voor- en vroegschoolse educatie.  De andere twee onderdelen van Edux Groep, Innofun en Citowoz, beide gespecialiseerd in vernieuwing en verbetering van onderwijs, blijven voor zover bekend wel bestaan.

© Nationale Onderwijsgids