Logo_formedia_tablets

Leren met Tablets is een serie van vijf regiobijeenkomsten voor beslissers uit het basis- en voortgezet onderwijs en het MBO. Zij kunnen zich in één dag volledig laten voorlichten over de selectie en het gebruik van tablets in het onderwijs. De bijeenkomsten zijn iedere dag in een andere stad en vinden plaats van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Like to Share, een initiatief van Dieter Möckelmann van Dieter.nl en Hans Hoornstra van FORMEDIA. Like to Share ontwikkelt activiteiten voor het onderwijs rondom het thema ‘de impact van technologie op onderwijs’. Onder dezelfde naam wordt ook een digitaal onderwijsmagazine uitgegeven (LiketoShare#1, LiketoShare#2).

Onderzoek
In aanloop naar de regiobijeenkomsten Leren met Tablets heeft Like to Share onderzoek gedaan naar de stand van zaken van het tabletonderwijs in het PO en VO. In totaal deden meer dan 500 scholen mee met dit onderzoek. De respondenten bestonden voor 51% uit directeuren, 17% ICT coördinatoren, 13% leraren en 7% bestuurders. De opvallendste resultaten van het onderzoek zijn de volgende:

  • 88% van de respondenten geeft aan binnen nu en 5 jaar tablets in te voeren.
  • Meer dan 75% geeft aan dat binnen nu en 5 jaar tablets de standaard zullen zijn binnen het onderwijs.
  • 44% van de respondenten geeft aan onvoldoende expertise te hebben om een weloverwogen keuze te maken.


Scholen hebben informatie nodig
Veel scholen denken dus na over de invoering van tablets in de klas. Maar de ene tablet is de andere niet. Er is een snelgroeiend oerwoud aan oplossingen en veel schoolleiders zien door de bomen het bos niet meer. Omdat het om grote investeringen gaat, is het voor scholen van belang om een goede keuze te maken. Maar het is niet makkelijk voor verantwoordelijken om zich te oriënteren. Dit is de aanleiding voor de regiobijeenkomsten Leren met Tablets.

Hoe zien de regiobijeenkomsten eruit?
Het onderwijs kan in één dag alle informatie vergaren die nodig is voor de selectie en het gebruik van tablets in het onderwijs. Tijdens de regiobijeenkomsten Leren met Tablets presenteren de belangrijkste leveranciers zich met hun tabletoplossingen. Maar niet alleen hardware komt aan bod. Educatieve uitgeverijen demonstreren het meest recente digitale onderwijsleermateriaal. Adviesbureaus die implementatie van tabletonderwijs begeleiden staan er ook. Verder vindt u op de regiobijeenkomsten aanbieders van diensten die randvoorwaardelijk zijn voor een goede  implementatie. Een school kan zich in één dag volledig oriënteren en laten informeren over de beste tabletoplossing voor haar situatie. Zij wordt begeleid in het ontmoeten van de juiste personen en gaat met een concreet aanbod naar huis. Een prachtige match tussen vraag en aanbod.

Voordelen voor de bezoeker

  • Advies op maat van professionals die uw situatie kennen
  • In één dag alle aanbieders vergelijken
  • Bij de school in de buurt
  • Per regiobijeenkomst geldt een beperkt aantal plaatsen.
  • Deelname kost €50 (incl. lunch, koffie en thee)  


Meer informatie
Bezoek de website voor meer informatie

(Dit is een advertorial)