Logo_logo

In Rijswijk komt een nieuwe basisschool genaamd ‘Kronenburgh’. De school biedt een gespecialiseerd programma voor meer – en hoogbegaafde leerlingen. Ook richt de school zich op leerlingen die tot betere prestaties komen wanneer zij meer individuele aandacht van de leerkracht krijgen. Dit meldt de Weekkrant. 

De basisschool wordt een soort van alternatief voor het ‘Leonardo’ onderwijs dat nu gesloten is. De school zal bestaan uit meerdere afdelingen. Er komt een reguliere basisschool waar in klassen met een ‘normale’ groepsgrootte gewerkt gaat worden. Daarnaast komen er speciale afdelingen op de school. In deze afdelingen zullen de klassen kleiner zijn, zo rond de 15 leerlingen. Voor dit onderwijs geldt tevens een extra ouderbijdrage van 3000 euro per jaar. De leraren zullen ook speciaal geschoold zijn.
 
“Eigenlijk is het heel eenvoudig”, zo zegt directeur Peter Janssen, “wanneer we de klassen kleiner maken, heeft de leerkracht de tijd om elke individuele leerling veel beter te begeleiden. Wanneer je dan ook nog eens werkt met speciaal geschoolde leerkrachten ontstaat er een enorm stimulerende leeromgeving.” 
 
De lat wordt zo hoog mogelijk gelegd, aldus Peter Janssen. Het onderwijs zal zich richten op thema’s waar groepen mee bezig gaan. Het Cito volgsysteem wordt wel gebruikt om de leerlingen te volgen. Kronenburgh gaat onder meer gebruik maken van het lesmateriaal dat voortgekomen is uit de leonardoscholen. 
 
© Nationale Onderwijsgids