Logo ABN AMRO
ABN AMRO heeft recent besloten een activatie-programma op het gebied van 'talentmaken' aan te gaan bieden op scholen voor primair onderwijs. Investeren in verbetering van het onderwijsresultaat, zo stelt de bank, leidt tot betere prestaties. Deze prestaties leiden in de toekomst dan weer tot meer bekostiging.  Dit meldt ABN AMRO. 
 
In haar Visie op Onderwijs van 2014 schrijft ABN AMRO dat de kwaliteit van onderwijs er meer dan ooit toe doet. Onze welvaart en ons welzijn in de toekomst wordt in grote mate bepaald door ons kennisniveau, zo vindt het bedrijf. Deze kennis is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het funderend onderwijs. Daarom heeft de bank besloten dat het verstandig is te investeren in verbetering van het onderwijsresultaat. 
 
ABN AMBRO heeft trends en ontwikkelingen gesignaleerd als zijnde belangrijke bouwstenen voor verbetering van onderwijskwaliteit. Deze bouwstenen leiden tot een positieve beoordeling van de opleiding, hogere tevredenheid van deelnemers en docenten, voldoende studiesucces en tot slot het afleveren van gecertificeerde Young Professionals die het in de praktijk goed doen. 
 
Investeren in leerkracht voor betere leerprestaties
Verbetering van de onderwijskwaliteit begint bij de docent, zo stelt ABN AMRO. Sinds 2012 probeert  Stichting leerKRACHT een cultuuromslag en kwaliteitsverbetering te bereiken in het Nederlands onderwijs. De nieuwe werkwijze richt zich op het bij elkaar brengen van leraren zodat zij samen lessen voor gaan bereiden, resultaten analyseren, feedback aan elkaar geven en regelmatig bij elkaar in de klas kijken. Uit onderzoek van de Open Universiteit blijkt dat de leraren op de eerste 16 pilotscholen zeer positief zijn over de resultaten. 
 
Talentmaximalisatie versus arbeidsmarktbehoefte
Er kan niet vroeg genoeg begonnen worden met het ontdekken waar iemands talent ligt, zo vindt ABN AMRO. Op die manier kunnen leerlingen er achter komen waar ze goed in zijn en wat ze willen. Ook is het leren excelleren en belangrijke competentievaardigheid. Jongeren met de juiste houding en vaardigheden hebben daarnaast veel betere kansen als zij de juiste studiekeuze maken en een aansluitend beroep gaan doen. Hun prestaties leiden, in de toekomst, dan weer tot meer bekostiging. 
 
© Nationale Onderwijsgids