Normal_bibliotheek_op_school_v_school

Op 17 april 2014 nam Marjolijn Bergmann, de vrouw van de burgemeester, in aanwezigheid van alle leerlingen, het schoolteam en vertegenwoordigers van de Bibliotheek het schoolbibliotheeksysteem V@school officieel in gebruik. Daarmee maakt Archipelschool de Uilenburch in Middelburg als eerste school in Nederland gebruik van het volledige systeem. En hiermee maken bibliotheek en school samen werk van ‘Meer lezen, beter in taal’!

V@school
V@school is één van de opvolgers voor Educat-B, het schoolbibliotheeksysteem dat al jaren door honderden scholen wordt gebruikt. Net als Educat-B is V@school ontwikkeld met de bibliotheken in Nederland. Het systeem sluit volledig aan bij de belevingswereld en vaardigheden van de huidige generatie leerlingen; een generatie die opgroeit met digitale media en internet. Leerlingen kunnen in V@school zoeken naar boeken en andere materialen in de schoolbibliotheek en in de Zeeuwse Bibliotheken. Het systeem biedt zoekresultaten aan die passen bij de leeftijd en het leesniveau van de leerlingen. Zo ontdekken de leerlingen zelf niet alleen leuke boeken, maar ook betrouwbare, informatie op internet, die relevant is voor spreekbeurten, werkstukken of projecten.

De Bibliotheek op school
V@school is onderdeel van de Bibliotheek op school, een landelijke strategische aanpak voor structurele samenwerking tussen bibliotheken en onderwijs. Met de Bibliotheek op school brengt de bibliotheek boeken en lees-/media advies in de school. Kijk voor meer informatie kijk op www.debibliotheekopschool.nl of neem contact op met uw lokale bibliotheek.

© Nationale Onderwijsgids