Normal_computer_kind

(Novum) - Kinderen die via sociale media worden getreiterd kunnen voortaan terecht op de website digitaalpesten.nl voor 'eerste hulp bij digitaal pesten'. De website werd donderdag gelanceerd door staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) en de Kinderombudsman Marc Dullaert.

Het internetplatform voorziet in een forum waar leerlingen met andere jongeren over hun ervaringen kunnen praten. Ook kunnen ze direct hulp krijgen om het getreiter te stoppen. "Pesten is onacceptabel, in elke situatie", zegt Dekker. "Kinderen die online gepest worden, moeten weten dat ze er niet alleen voor staan. Het platform tegen cyberpesten biedt kinderen een helpende hand."

De website is er ook voor ouders en leraren. Die zijn zich vaak minder bewust van de manier waarop kinderen elkaar via social media pesten; het is niet direct zichtbaar. Zij kunnen op de website informatie en tips vinden om het digitaal pesten tegen te gaan.

De website is een initiatief van het ministerie van Onderwijs en onderdeel van het plan van aanpak van Dekker en Dullaert tegen pesten. Behalve de website worden scholen verplicht om pesten aan te pakken.