Normal_13972124830032_1

(Novum) - Mainstreet heeft een single opgenomen om aandacht te vragen voor slachtoffers van pesten. Het nummer, Dreamers, ging woensdagavond in première.

"We voelen ons zo machteloos als we al die berichten zien en willen graag helpen en iets terugdoen voor de fans", reageren Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden in een verklaring op berichten van hun fans over pesten. "We wilden iets positiefs opzetten en toen is het idee voor het liedje Dreamers en een online forum ontstaan." Bij het forum kunnen gepeste kinderen anoniem hun verhaal doen en krijgen ze steun van leeftijdsgenoten.

Dreamers is ook gekoppeld aan het tv-programma Dag Tegen Pesten, dat dinsdag wordt uitgezonden. Mainstreet gaat de komende tijd langs bij een aantal basisscholen in samenwerking met de stichting Stop Pesten Nu en is ambassadeur van de stichting Aandacht voor Pesten.

De afgelopen week was er in medialand veel te doen rond het thema pesten. RTL kwam onder vuur te liggen wegens het programma Project P: Stop het Pesten. Enkele middelbare scholen waren boos over het RTL-programma, waarin een gepest kind wordt gevolgd met een verborgen camera.