Normal_paardrijden_gemeente_dalfsen

Deze week zijn de buitenschoolse gymlessen in de gemeente Dalfsen weer van start gegaan. Na het succes van vorig jaar is voor de kernen Hoonhorst, Dalfsen en Oudleusen besloten ook dit jaar de gymlessen te organiseren. 

De leerlingen van groep 4 van basisschool De Uitleg mochten de aftrap verrichten voor de bijzondere gymles paardrijden. De komende twee weken komen alle overige groepen 3/4/5 van de scholen in de kernen Hoonhorst, Dalfsen en Oudleusen aan de beurt.
 
Na het succes van vorig jaar met deze vorm van gymles buiten de deur, hebben manege Gerner en de scholen met behulp van de buurtsportcoach de handen wederom ineen geslagen voor een kennismaking met de sport paardrijden. Voor de kinderen is het echt een uitje, voor het bewegingsonderwijs een manier om kwaliteit en diversiteit toe te voegen aan de gymmethode en voor de manege Gerner een manier om de sport ‘paardrijden’ onder de aandacht te brengen, waarbij voornamelijk is ingezet op het educatieve karakter van de les. Zo leren de kinderen naast dat ze leren paardrijden via voltige, ook omgang met dieren, belang van veiligheid, alsook de verzorging van deze paarden.
 
De afgelopen maanden zijn de binnen/buitenschoolse gymlessen: hockey (MHC Dalfsen), handbal (SV Dalfsen) en karate (Wado Ryu) al aan de beurt geweest. De komende maanden staan naast paardrijden ook nog andere buitenschoolse gymlessen op het programma voor de groepen 5 t/m 8. In mei gaan de kinderen zwemmen, in juni wordt er gedanst en in juli staat atletiek op het programma.
 
© Nationale Onderwijsgids