Logo_zorn_meisje

Gemiddeld douchen we in Nederland acht minuten per dag. Als we dat terugbrengen naar vijf minuten, besparen we met z’n allen heel veel warm water en dus heel veel energie. Met het nieuwe lesprogramma WaterSpaarders (http://scholen.waterspaarders.nl) leren kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs in vier lessen over de impact van klimaatverandering op de natuur en het belang van energie besparen. Dit gebeurt op een ludieke manier: De leerlingen ontwerpen tijdens een gastles hun eigen etiket voor een doucheproduct waarin ze in beeld en tekst oproepen tot korter douchen. Dit etiket krijgen de leerlingen enkele weken later retour op een echt doucheproduct! Met deze unieke WaterSpaardersfles komt de boodschap ook thuis aan. Als ware ambassadeurs stimuleren de leerlingen hun ouders, broertjes en zusjes om korter te douchen. Uiteindelijk komt er een beweging op gang en bespaart de klas samen met de omgeving heel veel energie! 

De Missing Chapter Foundation, het Wereld Natuur Fonds en Unilever zijn de drie initiatiefnemers van het lesprogramma WaterSpaarders. Drinkwaterbedrijf Vitens en energiebedrijf Eneco hebben zich aangesloten als partner. Nudge, het consumentenplatform voor duurzaamheid, ondersteunt WaterSpaarders.
Het lesprogramma WaterSpaarders is ontwikkeld in samenwerking met Zorn Uitgeverij. Al meer dan 6000 leerlingen doen mee! Inschrijven voor dit gratis lesprogramma kan via de website

(Dit is een Advertorial)