Normal_ijsberkel

Als gevolg van de vele wijzigingen in beleid en wetgeving is het af en toe wat onrustig op online gebied in onderwijsland. Er volgen steeds meer fusies in allerlei takken van het onderwijs en er worden ook nieuwe organisaties opgericht. Veel van deze processen hebben invloed op de website van de organisaties. Dit geldt ook voor de samenwerkingsverbanden in het Passend Onderwijs en voor schoolbesturen in zowel Primair Onderwijs als Voortgezet Onderwijs.

Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs
Voor de diverse samenwerkingsverbanden (SWV’s) is het gevolg het grootst. Hier treedt per 1 augustus de wet Passend Onderwijs gefaseerd in werking. Van honderden samenwerkingsverbanden in Nederland wordt dit teruggebracht naar 77 SWV’s in het Primair Onderwijs en 75 SWV’s in het Voortgezet Onderwijs.  

Al deze SWV’s hebben een nieuwe website nodig. Dit als gevolg van een naamswijziging, fusie, maar vooral ook de insteek van het passend onderwijs. De content die in het verleden aangeboden werd voldoet in veel gevallen niet meer aan de huidige wensen en eisen. Hetzelfde geldt in veel gevallen voor de websites van deze SWV’s. Alleen al bijvoorbeeld het bezoeken van de website met een SmartPhone is bij veel oudere websites een kriem. Tevens is de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers met de jaren veranderd. En juist één van de pijlers van het passend onderwijs is dat ouders eenvoudig de gewenste informatie moeten kunnen vinden op de vaak uitgebreide websites.
 
Eén van de kennisleveranciers op het gebied van onderwijs is a&m impact internetdiensten. Zij ontwikkelen oplossingen voor veel voorkomende vraagstukken in het onderwijs. Zij zijn vanuit het verleden vooral bekend geworden in het Primair Onderwijs door de ontwikkeling van de VervangingsManager®. Deze software maakt het leven van een invalpoolbeheerder een stuk makkelijker doordat het invallers volledig geautomatiseerd via SMS en e-mail informeert over nieuwe inval-aanvragen die vervolgens direct bevestigd kunnen worden.
 
Ook nu hebben zij zich weer verdiept in de vraagstukken die leven in het onderwijs. Voor de SWV’s hebben zij een standaard product ontwikkeld welke in de meeste gevallen alle vragen van een SWV online beantwoord. Tijdens de ontwikkeling stond gebruikersgemak voor zowel de beheerders als de bezoekers voorop. Zo kan een ouder gemakkelijk alle aangesloten scholen inclusief ondersteuningsprofiel bekijken en is het voor de beheerder heel eenvoudig om alle content te publiceren.
 
Een unieke eigenschap is de ontwikkel snelheid en kwaliteit van het platform. a&m impact internetdiensten communiceert zelf dat het gehele platform binnen een aantal weken ontwikkeld kan worden en dat het voldoet aan de laatste ontwikkelingen en eisen van een website uit 2014. Voor de communicatie hebben zij een landingspage met de belangrijkste informatie gelanceerd. Hier vindt u ook diverse SWV’s die al naar tevredenheid met a&m impact internetdiensten samenwerken. a&m impact internetdiensten is op dit moment onder andere in de regio Rotterdam/Den Haag en de regio Zaanstreek erg actief. 
 
Eén van de eerste tevreden referenties is Dhr. Luuk van Aalst van samenwerkingsverband IJsselberkel. Hiervan staat ook de basis van de oplossing live en volgen binnenkort de uitgebreidere functionaliteiten. Met de laatste ontwikkelingen in het Primair Onderwijs en de daarboven hangende schoolbesturen heeft a&m impact internetdiensten onlangs ook voor deze branche een specifieke oplossing gepresenteerd. Meer informatie hierover is te lezen op www.websitesvoorschoolbesturen.nl. 

 

(Dit is een advertorial)