Logo_marant_logo_roze

Op maandag 28 oktober 2013 organiseert onderwijsadviesbureau Marant in LUX de inspiratieavond Brein en onderwijs. Ria van Dinteren van Breinwerk vertelt op deze avond hoe het (kinder)brein werkt. Hoe zorgt het brein ervoor dat we dingen onthouden? Wat gebeurt er in het hoofd van kinderen als ze leren? Wat zijn dé ultieme leermomenten voor een basisschoolkind? 

Als je als leerkracht of begeleider snapt wat er in de hoofden van je leerlingen gebeurt, dan heb je een heel krachtig instrument in handen om je lessen of interacties effectiever te organiseren. Op een prikkelende en interactieve manier leidt Ria van Dinteren leerkrachten, begeleiders en schoolleiders door de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op dit vlak. Dat doet ze niet alleen door erover te vertellen, maar ook door het publiek het te laten beleven met een aantal zintuiglijke ervaringen (smaak, beeld, emotie, geluid).

Stampen en herhalen of prikkelen en variëren?
Samen tafels opdreunen. Hoofd, schouders, knie en teen zingen; zijn het ouderwetse en achterhaalde methoden van leren of sluit het aan bij de nieuwe kennis over het (kinder)brein? Ria van Dinteren stond jaren zelf voor de klas en combineert haar kennis over het brein met haar praktijkervaring. Ze bespreekt de thema’s veiligheid, voeding, verbinding, emotie en verwerking en laat zien hoe deze grote invloed hebben op hoe een kind leert. Met deze kennis kan iedereen de volgende dag direct aan de slag in de klas.

Wanneer: 28 oktober 2013
Zaal open: 19.15 uur
Aanvang programma: 19.45 uur
Einde programma: 21.30 uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39 Nijmegen
Entree: € 50,- per persoon
Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX of via www.marant.nl en www.lux-nijmegen.nl

Ria van Dinteren
Ria van Dinteren heeft onderwijskunde gestudeerd en een bedrijfskundige achtergrond. Ze heeft een eigen bureau 'Breinwerk' voor organisatieadvies, coaching en training. Het is haar passie om mensen en organisaties te laten inzien dat leren leuk kan zijn, dat verstand en gevoel samen moeten komen willen onze hersenen echt leren.
In 2012 kwam het boek ‘Brein in training’ uit, gevolgd door het boek ‘Breinleiderschap’ in 2013. In 2013 wordt het boek ‘Brein in de school’ verwacht.

De inspiratieavond Brein en onderwijs is de eerste uit een serie van vier inspiratieavonden in het schooljaar 2013 – 2014.

De datums van de volgende inspiratieavonden zijn:
25 november 2013   locatie HAN iXPERIUM Arnhem
17 maart 2014          locatie LUX Nijmegen
14 april 2014           locatie HAN iXPERIUM Arnhem