Normal_11033

DEN HAAG - Gemeentes, bedrijfsleven en onderwijs in de regio Den Haag hebben een actieagenda opgesteld om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten.

Er zijn 29 acties geformuleerd in de ‘Actieagenda 2012-2015, Geslaagd in het vak, onderwijs en arbeidsmarkt verbinden'. Doel van de agenda is te zorgen voor voldoende personeel in de techniek, zorg en in het voortgezet onderwijs.

De actieagenda is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen gemeentes, bedrijfsleven en onderwijs. De komende tijd gaan betrokken partijen aan de slag om de acties nader uit te werken. Eind juni vindt de officiële ondertekening plaats van de Actieagenda en gaan de acties daadwerkelijk van start.

Beroepen met perspectief
Voor de gemeente Den Haag heeft een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt prioriteit. Dit jaar wordt er dan ook 500.000 euro uitgetrokken voor de uitvoering van de actieagenda.

De betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt kan volgens onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven ook helpen het dreigende tekort aan vakmensen tegen te gaan.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink