Normal_10929

LEEUWARDEN - Vanaf september kunnen voltijd- en deeltijdstudenten van de lerarenopleidingen van de NHL Hogeschool in Leeuwarden een deel van hun lessen in Groningen volgen. Vooral studenten uit Groningen, Drenthe of Overijssel hebben hier profijt van.

De studenten volgen in Groningen de beroepsvoorbereidende onderdelen, zoals leren lesgeven, adolescentiepsychologie en professionaliseringstaken. De vakspecifieke lessen worden in Leeuwarden gegeven, bijvoorbeeld lessen literatuur voor studenten Nederlands of practica voor studenten Natuurkunde. De NHL-leslocatie in Groningen is op het Zernikepark, vlakbij de vestigingen van de universiteit en andere hogescholen. Het volgen van lessen in Groningen is een keuzemogelijkheid, studenten kunnen er ook voor kiezen om alle lessen in Leeuwarden te volgen.

Op donderdag 26 april organiseert de NHL een extra voorlichting, speciaal voor de lerarenopleidingen. De voorlichting is op de NHL-locatie in Groningen. Scholieren die interesse hebben voor het beroep van leraar zijn welkom van 16.00 tot 18.00 uur, mensen die in deeltijd willen studeren van 18.00 tot 20.00 uur. Er zijn zowel docenten als studenten aanwezig om meer te vertellen over het beroep, de lerarenopleiding en de stages.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen