Normal_9598

DEN HAAG (Novum) - Nijntje komt naar de iPad. De eerste Nijntje-app, getiteld De Tuin Van Nijntje, wordt woensdag gelanceerd. Dat heeft een woordvoerder van uitgever Sanoma bevestigd.

"Harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten. Nijntje heeft een eigen tuin en jij mag haar helpen", luidt de omschrijving van de app in iTunes.

De app is bedoeld voor peuters en kleuters. "De allerkleinsten kunnen heerlijk luisteren en kijken, terwijl de grotere kindjes actief mee kunnen doen met het verhaal en de spelletjes." Er is ook een Engelstalige versie.

De app is er gekomen ondanks de voorkeur van Nijntje-bedenker Dick Bruna voor het papieren boek. Bruna zegt in een interview met The Guardian dat hij geregeld het verzoek krijgt om jaren oude, half vergane boeken te voorzien van een handtekening.

"Ik denk niet dat je dezelfde gevoelens krijgt bij het spelen met een app op een computer", zegt Bruna. De 84-jarige geestelijk vader van Nijntje wilde ook niet dat de apps te interactief zouden worden. "Dan zou het te ingewikkeld worden voor een jong kind."